Hoe kom je dichter bij jezelf in deze hectische wereld.

Om dichter bij je zelf te komen zal je af en toe even pas op de plaats moeten maken.
Dit kan je doen door lekker even te relaxeren.
Moeilijk voor veel mensen?
Zeg nou eerlijk We worden toch de hele dag opgeslokt door alles wat er om ons heen gebeurd toch?
En als we dan even zitten dan ligt er weer de verleiding van de computer, mobiel of Tv

De hele dag nemen we informatie in ons op, we draaien op volle toeren, geen moment dat we even geen signaal binnen krijgen.
Daarom worden veel jonge mensen tegenwoordig geconfronteerd met een Burn- out.
opeens loopt dan je emmer over, is de rek eruit. Kan je er niet meer bij hebben.
Het vervelende is dat we door al deze informatie die we in ons opnemen niet meer aan ons zelf toe komen en vergeten we wie we zijn. Laten we dingen gebeuren waar we eigenlijk allang niet meer achter staan. Zijn we bezig om roofbouw op ons lichaam te plegen.
De tijd waar we  nu in leven gaat alles héél snel, als er iets gebeurd aan de andere kant van de wereld dan hebben we dit in een kwartier tijd al in de huiskamer. Zien we de beelden en krijgen we zo informatie.
Eigenlijk kan je niets met dit alles maar word de hele dag geconfronteerd met de beelden die je gezien hebt. We worden dus overspoeld door informatie.
Dus eigenlijk is het helemaal  niet zo gek dat we niet meer tot rust komen.
Hier komt nog bij dat we tegenwoordig ook bijna geen Lichamelijke arbeid meer hebben zoals de boeren vroeger op het land.
Gewoon bezig zijn op het land en je hoofd leegmaken.

We stappen snel even in de auto, rijden door het drukke verkeer, waar je weer veel prikkels krijgt of op de fiets, tijdens het fietsen blijf je contact houden met vrienden en bekende, maar zie je dan nog wel waar je fietst? Wat erom je heen gebeurd? dat de bomen weer uitkomen en de bloemen weer bloeien?

Vooral ouders van Jonge kinderen lopen vast in hun dagelijks leven, doordat er van alles binnenkomt en de ouders overspoeld worden door informatie die binnen komt door de moderne  communicatiemiddelen zoals Facebook , Twitter, instagram enz enz.
Sommige jonge ouders weten soms nog beter wat er met hun vrienden aan de hand is dan met hun eigen kleine kinderen. Want kleine kinderen reageren sterk op de gevoelens van de ouders en doen alles eraan om aandacht te krijgen van papa en mama. Hierdoor komen ze in een visuele cirkel terecht en worden de kinderen als moeilijk en lastig gezien.

Het is de tijd waar we in leven, natuurlijk heeft het ook heel veel voordelen alle moderne communicatie middelen maar  het is goed om er bewust mee om te gaan.

Wat kunnen we nu doen om even een moment van de dag geen informatie tot ons te krijgen, zodat je kan ontspannen.

Tips: Heb je kinderen dan is misschien ook een tip om onder het eten alle communicatie (stoorzender) even uit te zetten en te communiceren met  elkaar. Vooral bij jonge kinderen zal dit zijn vruchten afwerpen, als Papa en Mama even niet met hun “vrienden” en sociale contacten  bezig zijn maar even tijd hebben voor elkaar en voor de kinderen.
Nog een tip voor jonge ouders is doe eens 1 middag( bv Zondag) je telefoon uit en ga eens lekker wandelen met je kinderen in het bos. Je zal de leuke kant weer gaan zien van je kinderen, maar misschien komt het kind in jou ook weer naar boven.
Zeg nou eerlijk, is het nou echt nodig dat je altijd maar bereikbaar bent? We leven in een tijd dat Mobiele telefoons in ons leven zijn gekomen, maar moeten we dan echt ons leven laten beheren door deze apparaten. Moet alles wat we doen op Facebook?

Tip 2: Zet een bepaald moment van de dag , even alles uit, Mobiel, laptop, TV. Mocht je je gedachtes niet stil kunnen krijgen, zet dan een rustgevende muziekje aan en luister heel bewust naar de muziek. Begin met een kwartier, na eigen inzicht kan je dit verlengen.
Dit kan  je ’s avonds voor het slapen gaan doen zodat je meteen wat rustiger in slaap valt.
je zal zien dat je hierdoor ook eerder in slaap valt. tegeltje

Herkenbaar?? Hoe vaak gebeurd het niet dat voordat je naar bed gaat nog even een berichtje binnen krijgt  van een vriend of vriendin, waar je nog even op reageert.
Je wilde net naar bed gaan, het gesprek neemt een half uur in beslag en jij neemt deze problemen mee naar bed, waardoor je onrustig slaapt.